Jan Lisiecki, piano

Den enda svært unge canadiske pianisten Jan Lisiecki – nå 24 – slo igjennom internasjonalt allerede for ti år siden med en innspilling av intet mindre enn Chopins pianokonserter. Han var det man gjerne kaller et vidunderbarn, og begynte å opptre allerede som seksåring.
 
På sensasjonelt vis fikk han allerede som femtenåring en eksklusiv kontrakt med et av de mest prestisjetunge plateselskapene, Deutsche Grammophon. Her har han allerede fire utgivelser bak seg. En av disse er med Schumanns pianokonsert og ClassicFM skrev: «han er enda ung, men spiller allerede som en legende».
 
Selv forteller han at hans mål er å få fram skjønnheten i musikken. «Å besøke en konsertsal skal være som å besøke en helligdom. Du kommer dit for noen øyeblikk med refleksjon, og skal kunne forlate salen forandret, fornyet og inspirert».
 
Han har nådd de største og viktigste konsertsalene og spilt med de mest toneangivende orkestre og dirigenter.
 
Et høydepunkt i denne unge mannens liv var hans solodebut i Carnegie Hall i 2016. New York Times beskrev i sin overbegeistrede anmeldelse konserten som en «usedvanlig følsom forestilling».
 
www.janlisiecki.com