fbpx

Lofoten Pianofestival 2022

Kathryn Stott, piano

Kathryn Stott startet med pianoet i stua hjemme da hun var fem år. Hun utviklet seg raskt, og havnet som åtteåring i kostskolen oppkalt etter den berømte fiolinisten Yehudi Menuhin. Her møtte hun de to musikerne som fikk størst innflytelse på henne: Nadia Boulanger og Vlado Perlemuter. Fra disse to oppsto en genuin interesse for fransk musikk, og den dag i dag er Gabriel Fauré hennes store favoritt.

Med Via Royal College of Music i London og femteplass i Leeds-konkuransen i 1978, raste hun ut i en internasjonal karriere som solopianist. Men etter tre år hoppet hun av denne karusellen for å få kontakt med kammermusikken igjen.

Da hun ved en tilfeldighet ble kjent med den verdensberømte cellisten Yo-Yo Ma i 1978, opplevde hun et av sine livs viktigste øyeblikk. Siden 1985 har deres samarbeide brakt henne til alle verdenshjørner og til kammermusikk med en rekke av tidens største musikere.

Kammermusikken står henne fortsatt nær, og hun er i dag kunstnerisk leder for Australian Festival of Chamber Music. Høydepunktene i karrieren har vært mange, men et av de kjæreste minnene er få spille ved Last Night of the Proms for millioner av seere verden rundt.

Hun har en sterk forbindelse til Norge som lærer ved Musikkhøgskolen i Oslo. I fritiden vandrer hun gjerne i fjellene i Nepal, Costa Rica eller Buthan. Eller med hunden sin – en cocker spaniel – omkring hjemmet i Yorkshire Moors.

Les mer om årets festival her.

Kathryn Stott

Kontakt oss

Daglig leder

Knut Kirkesæther
E-post: knut@lofotenfestival.com
Telefon: +47 913 98 640

Arrangement | Marked

Christian Winther Farstad
E-post: christian@lofotenfestival.com
Telefon: +47 952 22 640

Lofoten Internasjonale Kammermusikkfest
Tokerudberget 15
N-0986 OSLO

Org.nr.: 992 039 256