fbpx

Lofoten Pianofestival 2022

Marco Postinghel, fagott

Fagottisten Marco Postinghel ble født i Bolzano i Italia og studerte med datidens største fagottist, Klaus Thunemann. Han sluttførte utdannelsen ved Karajan-akademiet til Herbert von Karajan.

Marco er pristager i en rekke konkurranser, blant andre Martihny, Toulon, Ancona og Prag. Konsertaktivitene førte han over hele Europa, Japan, Korea og Sør-Amerika. Han har vært solist med dirigenter som Gardiner, Sawallish, Bychkov, Guilini og Maazel.

På kammermusikkens område spiller han jevnlig med størrelser som Isabel Faust (medvirket i Lofoten i 2015), Gidon Kremer, Andras Schiff (medvirket hos oss i 2013 og 2019) og Heinz Holliger.

Etter å være solofagottist i Orchestre de Paris i fire år, fikk han samme stilling i Bayerische Rundfunk i München. Men han spiller like gjerne barokk-fagott med ensembler som Orchestre Révolutionnaire et Romantique, Il Concerto Italiano og Accademia Bizantina.

Han er professor ved Mozarteum siden 2005, sitter i juryen i flere konkurranser og har spilt inn en rekke plater for blant andre Phillips, Naive, Aulos, Ohem og Onyx.

Les mer om årets festival her.

Marco Postinghel

Kontakt oss

Daglig leder

Knut Kirkesæther
E-post: knut@lofotenfestival.com
Telefon: +47 913 98 640

Arrangement | Marked

Christian Winther Farstad
E-post: christian@lofotenfestival.com
Telefon: +47 952 22 640

Lofoten Internasjonale Kammermusikkfest
Tokerudberget 15
N-0986 OSLO

Org.nr.: 992 039 256