11. - 16. juli 2022

Lofoten Pianofestival

Kunstnerisk leder for Lofoten Pianofestival 2022 er Dénes Varjon. Han har satt sammen et variert og spennende program med internasjonale artister. Les mer om programmet og artistene under.

Som vanlig gjennomføres konsertene i flere av Lofotens kirker, kulturhus, restauranter og kunstgallerier. Det magiske landskapet i Lofoten er derfor en naturlig del av festivalopplevelsen.

Lofoten Internasjonale Kammermusikkfest gjennomføres neste gang 10. – 15. juli 2023.

Artister

Artistene til Lofoten Pianofestival 2022 er klare. Endringer kan forekomme.

Program

Programmet til Lofoten Pianofestival 2022 er klart. Endringer kan forekomme.

Festivalpass

Festivalpass til Lofoten Pianofestival 2022 kan kjøpes her.

Billetter

Billetter til Lofoten Pianofestival 2022 kan kjøpes her.

Denés Varjon | kunstnerisk leder

Den ungarske pianisten Denés Varjon har takket ja til å være kunstnerisk leder for Lofoten Pianofestival 2022.

Denés Varjon er ved siden av Sir András Schiff, Ungarns mest etterspurte musiker. Han er like hjemme med store orkestre som han er med mindre solokonserter. Han er også kjent for sitt arbeid med kammermusikk og er en mye brukt pedagog. Han er jevnlig å høre i ulike konstellasjoner ved de største konsertsalene verden over.

Les intervju med Denés Varjon her.

Denés Varjon har lang erfaring som kunstnerisk leder ved flere festivaler, deriblant ledet han i mange år en kammerserie ved Lisztakademiet i Budapest.

Han har kjent og samarbeidet med Arvid Engegård helt siden 1986. Han deltok for første gang i Lofoten i 2013, og skulle egentlig være en del av Lofoten Pianofestival 2020 som ble avlyst.

Med Denés Varjon har Lofoten Pianofestival nok en gang sikret seg et verdensnavn i ledelsen. Dette kommer til å styrke festivalens renommé, også internasjonalt.

En av de første oppgavene som kunstnerisk leder er å engasjere et høyt kvalifisert team med musikere til festivalen. Ettersom dette er ettertraktede personer, starter rekrutteringen gjerne 1-2 år før festivalen. Deretter lages festivalprogrammet.

Vi ønsker Denés Varjon hjertelig velkommen.