Lofoten Internasjonale Kammermusikkfest

10. - 15. juli 2023

Kunstnerisk leder for Lofoten Internasjonale Kammermusikkfest 2023 er som vanlig Arvid Engegård. Artistene til festivalen slippes høsten 2022. Programmet publiseres i forbindelse med billettsalget i 2023. Følg også festivalen på Facebook for informasjon om den kommende festivalen.

Program

Programmet til Lofoten Internasjonale Kammermusikkfest publiseres i 2023.

Billetter

Billetter til Lofoten Internasjonale Kammermusikkfest legges for salg i 2023.

Artister

Artistene til Lofoten Internasjonale Kammermusikkfest er klare. Bli bedre kjent med dem her.

Festivalpass

Festivalpass til Lofoten Internasjonale Kammermusikkfest legges ut for salg i desember 2022.

Kunstnerisk Leder:

Arvid Engegård

Arvid Engegård er kunstnerisk leder for Lofoten Internasjonale Kammermusikkfest. Han kommer fra Bodø, men bor i Oslo idag. Han er utdannet i Trondheim, New York og Salzburg, der han hadde legendariske Sandor Vegh som lærer.

Arvid har hele livet hatt en spesiell interesse for kammermusikken, og var i 10 år primarius for Orlandokvartetten i Holland.

Egen kvartett

Under festivalens første utgave i 2004, møtte han musikere som han straks etablerte i en ny kvartett, Engegårdkvartetten. Dette ensemblet nyter i dag internasjonal anerkjennelse og er svært etterspurt i hele Norden.

Kvartetten har siden etableringen vært det nærmeste man kan kalle et «husband» for festivalen, og er alltid sentral i programmet. Engegårdkvartetten har gjennom etableringen av Oslo Quartet Series bidratt til at strykekvartetten som ensemble har fått frisk vind i seilene.

I dag er Engegård også en mye brukt dirigent, der han ofte får oppgaver innen det wienerklassiske repertoaret, et repertoar han behersker bedre enn noen andre i Norge.

Arvid Engegård