Nyheter

Kunstnerisk leder for Lofoten Pianofestival 2022

Det er med stor glede vi melder at den ungarske pianisten Denés Varjon har takket ja til å være kunstnerisk leder for Lofoten Pianofestival 2022. Avtalen ble inngått nylig, noe som betyr at forberedelsene til festivalen virkelig kan starte.

Denés Varjon er ved siden av Sir András Schiff Ungarns mest etterspurte musiker. Han er like hjemme med store orkestre som han er med mindre recitals. Han er også kjent for sitt arbeid med kammermusikk og er en mye brukt pedagog. Han er jevnlig å høre i ulike konstellasjoner ved de største konsertsalene verden over.

Les intervju med Denés Varjon her.

Denés Varjon har lang erfaring som kunstnerisk leder ved flere festivaler, deriblant ledet han i mange år en kammerserie ved Lisztakademiet i Budapest.

Han har kjent og samarbeidet med Arvid Engegård helt siden 1986. Han deltok for første gang i Lofoten i 2013, og skulle egentlig være en del av Lofoten Pianofestival 2020 som ble avlyst.

Med Denés Varjon har Lofoten Pianofestival nok en gang sikret seg et verdensnavn i ledelsen. Dette kommer til å styrke festivalens renommé, også internasjonalt.

En av de første oppgavene som kunstnerisk leder er å engasjere et høyt kvalifisert team med musikere til festivalen. Ettersom dette er ettertraktede personer er det vesentlig å komme igang allerede nå. Deretter lages festivalprogrammet som blir å høre i 2022.

Vi ønsker Denés Varjon hjertelig velkommen.

Kontakt oss

Daglig leder

Knut Kirkesæther
E-post: knut@lofotenfestival.com
Telefon: +47 913 98 640

Arrangement | Marked

Christian Winther Farstad
E-post: christian@lofotenfestival.com
Telefon: +47 952 22 640

Lofoten Internasjonale Kammermusikkfest
Tokerudberget 15
N-0986 OSLO

Org.nr.: 992 039 256