Wolfgang Plagge holder musikalske foredrag

Gjennom hele festivaluken vil Wolfgang Plagge holde flere foredrag med klassisk musikk som tema. På foredragene har han pianoet lett tilgjengelig for fargelegging og illustrasjoner. I tillegg til foredragene instroduserer Wolfgang flere av konsertene, både i Vågan og Vestvågøy.

Wolfgang Plagge huskes av den voksne generasjon som vidunderbarnet på piano. I dag er han både en ettertraktet pianist og komponist, og ikke minst en spirituell og underholdende foredragsholder. Han hiver seg gjerne på tangentene for å eksemplifisere.

For årets festival har han skreddersydd tre foredrag som passer godt med både festivalen, programmet og ikke minst publikummet. Temaene er ment å være enkle for å også tiltrekke seg de som ikke nødvendigvis er utdannet innenfor klassisk musikk. Samtidig er poenget at selv enkle tema innenfor musikken kan vise hvor kompleks enkelte ting er. Hensikten er å gi en økt forståelse av komposisjoner, musikken, og ikke minst den klassiske musikktradisjonen som sådan.

NB: Alle foredragene gjennomføres på norsk.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on print

Siste nytt

Venneforeningens temareise 2019

Venneforeningen til Lofoten Internasjonale Kammermusikkfest består av ca. 70 antall medlemmer. Foreningen er festivalens nærmeste støttespillere og ambassadører gjennom hele året. Medlemskapet gir medlemmene en

Intervju med Christian Ihle Hadland

I 2020 gjennomføres fjerde utgave av Lofoten Pianofestival. Karakteristisk for pianofestivalen er at kunstnerisk leder skiftes for hver gang. I 2018 var vi heldige å

Det Norske Kammerorkester til Lofoten

Det Norske Kammerorkester har vært en av Norges fremste musikalske eksportartikler siden starten på 70-tallet. I oktober har vi gleden av å ha dem i

Leif Ove Andsnes til Lofoten

Vi har vært så heldige å kapre oss én av fire solokonserter i Norge med Leif Ove Andsnes i 2020. Han blir å høre på