Det Norske Kammerorkester til Lofoten

Det Norske Kammerorkester har vært en av Norges fremste musikalske eksportartikler siden starten på 70-tallet. I oktober har vi gleden av å ha dem i Lofoten. Konserten holdes på Meieriet Kultursenter på Leknes fredag 11. oktober klokken 1800.

Den norske fiolinisten Terje Tønnesen har vært kunstnerisk leder i mange år, men i blant engasjerer orkesteret en gjest i forhold til det kunstneriske.

I 2019 er dette Arvid Engegård, kammerfestens kunstnerisk leder siden starten i 2004.
 
Engegård dirigerer de store orkestrene regelmessig, men har alltid foretrukket de mindre formatene. Med sin egen kvartett har han vunnet internasjonal anerkjennelse, og i denne konsertproduksjonen er han i en ønskerolle: han leder orkesteret fra førstefiolin.
 
Konserten har fokus på den norske trompetisten Tine Thing Helseth, en annen stjerne vi finner like ofte i store utenlandske saler som her hjemme. Hun spiller hele to konserter.
Men som så mange andre musikere, er Helseth opptatt av å rekruttere nye generasjoner, og hun samler derfor unge messingblåsere fra regionen til et seminar som skal munne ut i konsertens åpningsstykke.
 
Konserten i Meieriet er en del av en turné i Nord-Norge som også går til Narvik, Harstad og Bodø.
KategorierUkategorisert