Lofoten Internasjonale Kammermusikkfest 2019 – et tilbakeblikk

Samtidig som Lofoten Pianofestival 2020 planlegges, ser vi begeistret tilbake på sommerens kammermusikkfest. Selv om programmeringen av festivalene er noe forskjellig, bruker vi erfaringene mellom dem for det de er verdt. I tillegg mottar vi flere verdifulle tilbakemeldinger fra publikum, artister og andre interessenter som er til stor hjelp. Det gjør det desto mer inspirerende å lage ny festival i 2020.

15 år i Lofoten

Lofoten Internasjonale Kammermusikkfest 2019 var ikke bare en festival, men også en markering av våre 15 år i Lofoten. Dette feiret vi litt ekstra. I tillegg til at H.M. Dronning Sonja sto for den offisielle åpningen, var konsertprogrammet kanskje det beste vi har hatt noensinne. Det var bredde, dybde og variasjon som skapte en uke med mange fristelser for flere. Med internasjonale artister fra øverste hylle ble det hele levert med høy kvalitet.

Etter 15 år har festivalen gradvis vokst. Aldri før har vi hatt så god respons på billettsalget som startet allerede i januar. Vi satte også ny rekord på salg av festivalpassene som ble lagt ut før jul.

I tillegg til hovedprogrammet, hadde vi flere sidearrangementer. Særlig fikk pianisten Wolfgang Plagge oppmerksomhet med sine musikalske foredrag. Selv om vi tidligere har hatt foredrag under festivalen, var dette en ny ramme med tanke på både musikk og tema.

Konsert i midnattssol

Blandt andre arrangementer holdt strykekvartetten Sonoro flere mindre konserter på kafeer, restauranter, kjøpesentre, gallerier og museer i Lofoten. Kvartetten består av fire jenter på 17 og 18 år fra Oslo. Med strykekvartetten Sonoro hadde vi et høydepunkt i midnattssol ved Hov Gjestegård på Gimsøy.

Strykekvartetten Sonoro holder konsert med midnattssol på Hov, Gimsøy.

Drømmekonsert trakk folk

Det kanskje mest vågale var likevel Drømmekonserten med Wolfgang Plagge torsdag klokken 2300. Her oppfordret vi publikum til å ta med liggeunderlag, pute og sovepose for å nyte musikken på egne premisser. Noe lignende har aldri vært gjort under festivalen tidligere. Likevel valgte ca. 60 publikummere å ta turen for å nyte det som ikke bare ble en konsert, men en opplevelse.

Stor takk til alle frivillige

I likhet med tidligere år, kan vi ikke takke våre frivillige nok. Festivalen hadde ikke vært mulig å gjennomføre uten alle frivillige som engasjerer seg under hele festivaluken. For å sette i gang, gjennomføre, og ikke minst avslutte festivalen er det en rekke oppgaver som må løses. Noen kan planlegges, men svært mange oppstår underveis. De jobber fra morgen til kveld for å sørge for at artister, publikum, konsertsaler har alt som skal til for å skape de beste opplevelsene under festivalen.

Lofoten Pianofestival 2020

Vi gleder oss til Lofoten Pianofestival som åpner mandag 6. juli. Hold deg gjerne oppdatert på vår Facebookside. Vi legger fortløpende ut informasjon om artister, program og billetter. Har du spørsmål, ta gjerne kontakt med oss.

Siste nytt

Venneforeningens temareise 2019

Venneforeningen til Lofoten Internasjonale Kammermusikkfest består av ca. 70 antall medlemmer. Foreningen er festivalens nærmeste støttespillere og ambassadører gjennom hele året. Medlemskapet gir medlemmene en

Intervju med Christian Ihle Hadland

I 2020 gjennomføres fjerde utgave av Lofoten Pianofestival. Karakteristisk for pianofestivalen er at kunstnerisk leder skiftes for hver gang. I 2018 var vi heldige å

Det Norske Kammerorkester til Lofoten

Det Norske Kammerorkester har vært en av Norges fremste musikalske eksportartikler siden starten på 70-tallet. I oktober har vi gleden av å ha dem i

Leif Ove Andsnes til Lofoten

Vi har vært så heldige å kapre oss én av fire solokonserter i Norge med Leif Ove Andsnes i 2020. Han blir å høre på