Venneforeningens temareise 2019

Venneforeningen til Lofoten Internasjonale Kammermusikkfest består av ca. 70 antall medlemmer. Foreningen er festivalens nærmeste støttespillere og ambassadører gjennom hele året. Medlemskapet gir medlemmene en rekke fordeler under festivalen. I tillegg arrangeres det en egen temareise for foreningen. I år gikk turen til en av de store, klassiske metropolene: London.

Er du interessert i venneforeningen kan du lese mer her.

Totalt 17 av venneforeningens medlemmer deltok på årets reise som varte en hel uke. Under ledelse av daglig leder Knut Kirkesæther fikk de med seg tre Proms-konserter i fantastiske Royal Albert Hall.

Allerede søndag fikk de høre BBC Symfoniske Orkester (dirigent Sakari Oramo) fremføre verk av Mussorsky, Andriessen, Weir og Sibelius med sangeren Nora Fisher som solist. Tirsdag fremførte det Tsjekkiske Filharmoniske Orkester (Simon Bykov) verk av Smetana, Tsjaikovsky og Sjostakovich. Den siste konserten i Royal Albert Hall var med Aurora Orchestra (Nicolas Collon) som fremførte «Symphony Fantastique» av Hector Berlioz. Dette er en scenisk fremførelse der musikerne spiller uten noter. Det hele er iscenesatt av orkesteret og dirigenten, med bruk av lys, design og skuespillere.

I tillegg til de store Proms-konsertene ble det flere lunsjkonserter. Blant annet i kirken St. Martin in the Fields, kirken som gav navnet til kammerorkesteret med samme navn. Det ble også kammerkonsert i Wigmore Hall, et kammermusikkens tempel i den klassiske verden. Her fikk også gruppen et personlig møte med en av de sentrale musikerne etter konserten, fiolinisten Hugo Ticciati. Han tok seg god tid med gruppen hvor han både kom med egne historier og besvarte spørsmål med velvalgte ord.

Av andre aktiviteter ble det tilrettelagt for evensong og omvisning i ærverdige Westminster Abbey, ulike kunstutstillinger, tur på Themsen, musikaler og andre kjente turistattraksjoner. Medlemmene bodde alle meget sentralt på samme hotell, sentral i London. Gjennom uken ble det naturligvis også rikelig tid til individuelle aktiviteter.

Kulturelt program

Søndag 8. september
Royal Albert Hall: BBC Symfoniske Orkester (Sakari Oramo)

Mandag 9. september
Westminster Abbey: Evensong med koret i Westminster Abbey

Tirsdag 10. september
Royal Albert Hall: Tsjekkiske Filharmoniske Orkester (Simon Bykov)

Onsdag 11. september
St. James Church: Lunsjkonsert

Torsdag 12. september
Royal Albert Hall: Aurora Orchestra (Nicolas Collon)

Fredag 13. september
St. James Church: Lunsjkonsert

Lørdag 14. september
St. Martin in the Fields: Orgelkonsert med Matthew Jorysz
Wigmore Hall: Konsert med tema «Musikkens helbredende kraft». Konserten introdusert av John Suchet (Classic FM).

Siste nytt

Venneforeningens temareise 2019

Venneforeningen til Lofoten Internasjonale Kammermusikkfest består av ca. 70 antall medlemmer. Foreningen er festivalens nærmeste støttespillere og ambassadører gjennom hele året. Medlemskapet gir medlemmene en

Intervju med Christian Ihle Hadland

I 2020 gjennomføres fjerde utgave av Lofoten Pianofestival. Karakteristisk for pianofestivalen er at kunstnerisk leder skiftes for hver gang. I 2018 var vi heldige å

Det Norske Kammerorkester til Lofoten

Det Norske Kammerorkester har vært en av Norges fremste musikalske eksportartikler siden starten på 70-tallet. I oktober har vi gleden av å ha dem i

Leif Ove Andsnes til Lofoten

Vi har vært så heldige å kapre oss én av fire solokonserter i Norge med Leif Ove Andsnes i 2020. Han blir å høre på