Nytt piano på plass i Valberg Kirke

Nytt piano på plass i Valberg Kirke

Pianoet på plass i Valberg Kirke.
Et år etter at innsamlingsaksjonen startet, står det skinnende, nye pianoet i Valberg kirke på plass.
 
Det har på langt nær tatt et år å samle inn de ca 150.000 instrumentet koster. Det var selve bestillingen som tok lang tid. Man ønsket ikke et piano i den tradisjonelle svarte pianolakken ettersom pianoet da ville bli noe dominerende i rommet.
Menigheten bestemte seg for et mahognirødt instrument for at det skulle stemme bedre med farvene i kirka, og den fargen var ikke lagervare. Pianoet måtte derfor lages fra grunnen av i Japan, og har reist den lange veien derfra til Lofoten denne høsten.
 
Pianoet vil bli brukt fra første dag, men offisiell innvielse skjer torsdag 31. januar i et samarbeide med Lofoten Internasjonale Kammermusikkfest. Programmet for innvielsen sammensettes bredt av lokale musikere og kor, men også den unge norske pianisten Joachim Carr spiller. Han har deltatt både i pianoutgaven og kammerutgaven, og har samme uke plateinnspilling i Stamsund kirke.
 
At dette skjer, kommer igjen av at Leif Ove Andsnes har konsert i Buksnes kirke søndag 26. januar. Leif Ove spiller sjelden uten at festivalens faste «pianodoktor» Thomas Hübsch fra Berlin klargjør flygelet. Han tar seg av flygelet i Stamsund under innspillingen. Og selvsagt: når en sånn kapasitet er i Lofoten, gir det også Valberg kirke muligheten til å få instrumentet stemt og justert før innvielsen.
 
Vi gratulerer Valberg Kirke med et nydelig piano, og vi lover å fortsette med konserter i denne vakre og stemningsfulle kirken.

Siste nytt

Nytt piano på plass i Valberg Kirke

Pianoet på plass i Valberg Kirke. Et år etter at innsamlingsaksjonen startet, står det skinnende, nye pianoet i Valberg kirke på plass. Det har på langt

Venneforeningens temareise 2019

Venneforeningen til Lofoten Internasjonale Kammermusikkfest består av ca. 70 antall medlemmer. Foreningen er festivalens nærmeste støttespillere og ambassadører gjennom hele året. Medlemskapet gir medlemmene en

Intervju med Christian Ihle Hadland

I 2020 gjennomføres fjerde utgave av Lofoten Pianofestival. Karakteristisk for pianofestivalen er at kunstnerisk leder skiftes for hver gang. I 2018 var vi heldige å

Det Norske Kammerorkester til Lofoten

Det Norske Kammerorkester har vært en av Norges fremste musikalske eksportartikler siden starten på 70-tallet. I oktober har vi gleden av å ha dem i

KategorierUkategorisert