Nytt piano på plass i Valberg Kirke

Pianoet på plass i Valberg Kirke.
Et år etter at innsamlingsaksjonen startet, står det skinnende, nye pianoet i Valberg kirke på plass.
 
Det har på langt nær tatt et år å samle inn de ca 150.000 instrumentet koster. Det var selve bestillingen som tok lang tid. Man ønsket ikke et piano i den tradisjonelle svarte pianolakken ettersom pianoet da ville bli noe dominerende i rommet.
Menigheten bestemte seg for et mahognirødt instrument for at det skulle stemme bedre med farvene i kirka, og den fargen var ikke lagervare. Pianoet måtte derfor lages fra grunnen av i Japan, og har reist den lange veien derfra til Lofoten denne høsten.
 
Pianoet vil bli brukt fra første dag, men offisiell innvielse skjer torsdag 31. januar i et samarbeide med Lofoten Internasjonale Kammermusikkfest. Programmet for innvielsen sammensettes bredt av lokale musikere og kor, men også den unge norske pianisten Joachim Carr spiller. Han har deltatt både i pianoutgaven og kammerutgaven, og har samme uke plateinnspilling i Stamsund kirke.
 
At dette skjer, kommer igjen av at Leif Ove Andsnes har konsert i Buksnes kirke søndag 26. januar. Leif Ove spiller sjelden uten at festivalens faste «pianodoktor» Thomas Hübsch fra Berlin klargjør flygelet. Han tar seg av flygelet i Stamsund under innspillingen. Og selvsagt: når en sånn kapasitet er i Lofoten, gir det også Valberg kirke muligheten til å få instrumentet stemt og justert før innvielsen.
 
Vi gratulerer Valberg Kirke med et nydelig piano, og vi lover å fortsette med konserter i denne vakre og stemningsfulle kirken.
KategorierUkategorisert